Onlangs heeft de Gemeente Twenterand de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het appartementencomplex Oranjehoek in Vroomshoop. Mark Paters (Kernwethouder Vroomshoop), Niek Schipper (Directeur KROON BV) en Chris Regeling (Directeur Bouwbedrijf Regeling ) gaven gisteren 16 maart 2021 het startsein voor de bouw van de appartementen. De realisatie is in handen van Bouwbedrijf Regeling Beerzerveld B.V.. Voor de kopers van de appartementen is dit een belangrijke mijlpaal waar ze erg naar uitkeken.

In 2019 hield de Gemeente Twenterand een ontwerpwedstrijd voor het te bouwen appartementencomplex. Die wedstrijd werd uit acht inzendingen gewonnen door Building Design Architectuur uit Borne. Ook de Dorpsraad Vroomshoop en omwonenden werden daarin betrokken, zij kozen unaniem voor het ontwerp. Wethouder Mark Paters gaf aan zeer tevreden te zijn met het ontwerp, dat volgens hem goed past in de omgeving.

KROON had in een eerder stadium al 21 woningen ontwikkeld en heeft vervolgens een overeenkomst gesloten met de gemeente met als opdracht het gewonnen ontwerp verder uit te ontwikkelen en te realiseren. Voor de verkoop van de appartementen, die in de zomer 2020 startte, was veel belangstelling. Op dit moment is er nog 1 appartement beschikbaar. De verwachting is dat het appartementencomplex in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd wordt. Op dit moment is er nog 1 appartement beschikbaar! Interesse? Kijk dan op https://lnkd.in/gUmFy62.