Hoe wij werken

Ons totaalproces bestaat uit verschillende fases, waarin wij ons voornamelijk richten op het toevoegen van waarde aan bestaande grond. Dit doen wij door risico’s inzichtelijk te maken en weg te nemen. Iedere fase in ons proces vraagt om een andere expertise. In elke fase doen wij dit in nauwe samenwerking met onze én uw partners.

Initiatiefase

Overeenstemming grondpositie of samenwerking

Aan het begin van elk project brengen wij middels verschillende onderzoeken de ruimtelijke, stedenbouwkundige en economische context van een locatie in kaart. Wat is de verwachting van onze opdrachtgever? Wat mag er wel en niet gebeuren met een locatie? Hoe is de markt en wat is de doelgroep?

We vinden het zéér belangrijk om goed te onderzoeken of een project verantwoord is op het gebied van ruimtelijke ordening, stedenbouw en daarna ook nog eens financieel haalbaar is.

Deze initiatieffase leidt in veel gevallen tot een strategische samenwerking, waarna we het project echt kunnen starten.

Definitiefase

Plan van aanpak

De naam zegt het al: het gaat om de verdere definitie van het project. Het verdiepen en uitwerken van de strategie en uitwerking in een plan. De eventuele verwerving van de locatie en medewerking van de overheid is in deze van cruciaal belang.

Ook selecteren we in deze fase strategische partners om ons te ondersteunen in het verder proces. Deze partners worden gecontracteerd op basis van eerdere financiële uitgangspunten.

Ontwerpfase

Bestemmingsplan

Indien noodzakelijk gaan we in samenwerking met diverse overheidsinstellingen over tot herziening van een bestemmingsplan. Dit proces willen we zorgvuldig verzorgen en de communicatie met de omgeving is hierin een vereiste.

In veel gevallen verzorgen we ook de inrichting van het openbaar gebied.

Verkoopfase

70% verkocht

Na afronding van de definitiefase en eventueel het wijzigen van de bestemming starten we het verder ontwerp en verkoopproces.

Het ontwerpen van het vastgoed doen we met verschillende partners (architecten, constructeurs en overige adviseurs). Ons verkoopproces verzorgen we veelal met lokaal betrokken partners.
Een goede doelgroepstrategie en marketing zorgt in veel gevallen voor een goed verkoopproces.

Realisatiefase

Oplevering

Nadat voldoende woningen verkocht zijn verzorgen wij samen met bouwpartners de realisatie van het vastgoed.

In enkele gevallen begeleiden wij het proces voor beleggers die we vervolgens ook ondersteunen in de opzet van de exploitatie en verhuur van het vastgoed.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Schroom niet om contact met ons op te nemen om uw vragen te kunnen stellen. Bovendien nodigen wij u van harte uit voor een kop koffie bij ons in Het Spanjaard!

neem contact met ons op